Невимовна радість! Країна затамувала подих – Гайдай повідомив: масовий відступ. Нарешті!

осійські окупанти отримали “на горіхи” від ЗСУ в районі Кремінної і змушені були відійти і відвести техніку.

Ситуація у Кременній на Луганщині залишається напруженою. Впродовж кількох днів тут було зафіксовано кілька потужних атак. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

“На Кремінському напрямку ворог зазнав суттєвих втрат, що вчора, 11 лютого, вони, як що можна так сказати, дали відпочити нашим захисникам, бо відтягнули свої сили, щоб поповнити підрозділи, бо були розбиті. Навіть намагалися піти колоною техніки, але після гарної відповіді, яку вони отримали від наших захисників, так само відійшли назад”, — розповів Гайдай.

Він зауважив, що напружена ситуація залишається і в районі Білогорівки. Тут окупанти постійно б’ють з важкої артилерії і працює ворожа авіація.

Російські окупанти 11 лютого завдали авіаударів у районах трьох прифронтових сіл Луганської області.

Вдарили недалеко від Краснопопівки, Жилівки та Діброви. Про це повідомила обласна військова адміністрація у Telegram.

За її даними, росіяни дедалі частіше використовують авіацію в області.

“По фронту – росіяни посилюють своє угруповання на Лиманському та Бахмутському напрямках”, – зазначили у повідомленні.

На захоплених територіях триває монополізація бізнесу, кажуть в ОВА.

“Компанії з Росії відкривають свої представництва на окупованій Луганській області та швидко поглинають місцевих конкурентів”, – заявили там.

Як зазначається, у “держбанку” так званої ЛНР вирішили приєднатися до одного з російських – разом із усіма клієнтами, “яких ніхто й не питав”. Дійшла черга і до мобільного зв’язку.

Діючі оператори поки що продовжують надавати послуги. Але уряд РФ вже доручив створити у так званих ЛДНР і на захоплених територіях Запорізької та Херсонської областей єдиного оператора мобільного зв’язку.

“Тобто місцевим натякнули приготуватися до ліквідації. Інший бізнес – на черзі”, – пояснили в ОВА.

У Сєвєродонецьку жителі все частіше скаржаться на майно, що зникло з квартир. За даними влади, під виглядом відновлювальних робіт бригади чоловіків продовжують проникати до квартир без дозволу господарів.

Місцеві звертають увагу, що під час обстежень їхніх приміщень зникають не лише дрібні речі та побутова техніка.

“Встигають навіть розібрати і винести такі конструкції, як шафа-купе або кухонні меблі, для чого потрібна не одна година робіт. В обмін можливо встановлять батареї, або вікно, навіть якщо у вас воно і вціліло”, – підсумували в повідомленні.

У боях на Донбасі Росія втратила значну кількість військової техніки. Ймовірно, російські генерали змінюватимуть тактику і відправлятимуть насамперед у бій живу силу, якої в армії РФ не шкодують. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив експерт з питань безпеки Іван Варченко.

Він зазначив, що наприкінці 2022 року активні дії російська армія вела на фронті загальною протяжністю 30-50 км, а на решті ділянок перебувала в позиційній обороні.

“Зараз Росія значно розширила цю лінію фронту, вона атакує. І зрозуміло, що це пов’язано, перш за все, з фактором наявності великої кількості живої сили — мобілізованих. Спочатку ми бачили, що мобілізованих практично зі збірних пунктів кидали в бій і вони гинули, не встигнувши зрозуміти, куди їх привезли. Тепер після двох-трьох місяців якогось навчання ця маса живої сили чинить свій тиск”, — сказав Варченко.

За його словами, у росіян немає жодної мотивації, і вони, як і раніше, не розуміють, що роблять на фронті в Україні й за які інтереси, завдання воюють.

“Росіянам із кожним днем дедалі важче зібрати якісь ударні угруповання для того, щоб здійснювати повноцінні наступи на тій чи іншій ділянці фронту. Щойно техніка підходить ближче, ніж 30 км від лінії фронту, вона одразу ж стає вразливою”, — заявив експерт.

Він звернув увагу, що за результатами успішних переговорів, які днями провела українська делегація на чолі з президентом Володимиром Зеленським, Україна отримає ракети середньої дальності. Ці ракети дозволять знищувати ворожі частини та з’єднання на відстані до 1000 кілометрів.

Джерело

Оставить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *