“Поки не пізно, усвідомте нарешті, без цього війну в Україні не зупинити” : США наказали НАТО офiцiйно оголосити участь Альянсу у конфлікті та наказати росіянам припинити вогонь поки не пізно

У США закликали НАТО безпосередньо втрутитись у військову ситуацію в Україні . « Давайте офіційно оголосимо участь Альянсу у конфлікті та накажемо росіянам припинити вогонь . Без цього війну не зупинити » , колишній заявив головнокомандувач союзних сил США та НАТО Веслі Кларк .

“ Для НАТО настав час зрозуміти : або Альянс виходить за окреслену територію , або припиняє свою діяльність ” , таку позицію висловив колишній 2000 p . ) – головнокомандувач ( 1997 союзними силами США та НАТО Веслі Кларк щодо нинішнього стану подій на російсько українському фронті .

За словами генерала у відставці Веслі Кларка , щоб зупинити російську агресію проти України , необхідне пряме втручання сил НАТО .

” Ідея Генерального секретаря Йенса Столтенберга , яка сьогодні знайшла підтримку , що НАТО не може нічого зробити , якщо не буде прямої атаки , ця ідея була знівельована іще у 90 – х роках . Настав час повернутися до уроків , які ми засвоїли . НАТО має втрутитись . Давайте офіційно це оголосимо і накажемо росіянам припинити вогонь . Війну неможливо зупинити без втручання НАТО ” , зазначив на прес конференції генерал армії США у відставці Веслі Кларк . –

” Авжеж , я сподівався , що це станеться ( пряме втручання НАТО – ред . ) . Але тут я не оптиміст . Можливо , певна коаліція держав могла би вступитися . Також було б чудово , якби вони потенційно мали підтримку ООН . Але станом на зараз увесь Альянс наврядчи піде на такий крок . Хоча особисто я підтримав би це рішення ” , заявив Філіп Брідлав , генерал армії США у відставці , командир об’єднаних збройних сил НАТО в Європі 2013—2016 років .

” Te , ЩО відбувається в Україні , не залишиться в Україні . Усі спостерігають за тим , як Сполучені Штати та Захід реагують на цю навмисну неспровоковану агресію РФ . Зокрема , в Пекіні , Тегерані та інших місцях , де Сполучені Штати та світ мають величезний інтерес у запобіганні такого роду загарбницької поведінки . Ми маємо переконатися , що уроки , які світ засвоїть із цих подій , не означатимуть , що Захід можна залякати , що західні держави держави можна розділити , що вони можуть втратити фокус і терпіння . Наш урок має бути наступним : ви заплатите дуже серйозну ціну , вона може стати непосильною для вас . Захід стоятиме на стороні тих , кого він обіцяв підтримувати і кому гарантував допомогу ” , – стверджує Ерік Едельман .

Оставить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *