Зеленський і Резніков побоюються, що контрнаступ ЗСУ може не виправдати очікувань Заходу

Українські військові від початку повномасштабної війни відточували свої навички та готувались до контрнаступу. Однак командування України вважає, що ажіотаж навколо наступальної операції може не виправдатися повною мірою.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков. Він стверджує, що очікування від контрнаступальної кампанії ЗСУ переоцінені у світі, адже більшість людей чекають на “щось величезне” і це може призвести до розчарування

Що чекає Україну у разі “провалу”

Запланований контрнаступ, який став можливим завдяки наданій Заходом зброї та підготовці, може стати найрезультативнішою фазою війни, оскільки Україна прагне відібрати значну територію та довести, що гідна подальшої підтримки.

Наступальні військові операції зазвичай вимагають кількісної переваги, і з огляду на те, що російські війська займають оборону по всьому фронту, важко оцінити, як далеко зайде Україна.

Нарощування сил перед штурмом, деталі якого залишаються в секреті, змусило українських чиновників боротися зі складним питанням: якого результату буде достатньо, щоб справити враження на Захід, особливо на Вашингтон?

Дехто побоюється, що якщо українці не впораються, Київ може втратити міжнародну військову допомогу або зіткнутися з новим тиском, щоб почати переговори з Москвою. Такі переговори очевидно включатимуть вимоги Росії щодо добровільної здачі суверенної території України.

Я вважаю, що чим більше перемог ми матимемо на полі бою, відверто кажучи, тим більше людей повірять у нас, а це означає, що ми отримаємо більше допомоги,
– сказав президент Володимир Зеленський.

Зеленський і Резніков побоюються, що контрнаступ ЗСУ може не виправдати очікувань Заходу, – WP

Зеленський та Резніков побоюються, що контрнаступ ЗСУ не виправдає очікування союзників, – WP - 24 Канал
Навколо контрнаступу ЗСУ утворився величезний ажіотаж / Колаж 24 Каналу

Українські військові від початку повномасштабної війни відточували свої навички та готувались до контрнаступу. Однак командування України вважає, що ажіотаж навколо наступальної операції може не виправдатися повною мірою.

Оставить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *