На Тернопільщині рідні по фото знайшли зниклого безвісти під Бахмутом бійця ФОТО

На Тернопільщині рідні відшукали свого безвісти зниклого родича 46-річного Івана Івахіва. Два тижні, як він зник у районі Бахмута, і жодних звісток від нього не було. Однак завдяки соціальним мережам та небайдужим людям Іван знайшовся.

Докладніше про це читайте у матеріалі OBOZREVATEL.

Впізнали завдяки оголошенню.

46-річний боєць Іван Івахів із смт Гусятин Тернопільської області зник ще наприкінці лютого під Бахмутом. Він перестав виходити на зв’язок, і два тижні його мати Ганна Івахів місця собі не знаходила.

“Вона дуже переживала, що син не дзвонить. Жодних звісток не було, ніхто не знав, де він”, – каже сусід родини Віктор.

Але якось у Facebook у групі “Пошук людей під час війни” з’явилася фотографія чоловіка з перев’язаною головою. Автор Юрій Короткін написав, що цей поранений боєць перебуває у Вінниці у лікарні швидкої допомоги.

Він нічого не пам’ятає про себе. Щоправда, прізвище Івана було написано не зовсім правильно – “Івахін”. Однак це не завадило сусідові Олегу Дідюку впізнати Івана.

“Я одразу набрав його маму, а вона каже, що щойно дзвонила донька Івана, вона теж впізнала тата в соцмережах. І розповіла про це бабусі. Звичайно, мама його була дуже рада, адже він із 26 лютого не виходив на зв’язок”, – каже Олег.

Мама одразу поїхала до Вінниці, щоб зустрітися із сином.

Після поранення не говорить, але маму впізнав: на Тернопільщині рідні по фото знайшли зниклого безвісти під Бахмутом бійця

Пішов добровольцем два місяці тому.

Як розповів нам Юрій Короткін, це він дав оголошення про пошук рідних Івана. “Він мій сусід по палаті. Після поранення він не розмовляє і нічого про себе не пам’ятає. Я вирішив допомогти йому знайти близьких. Мама приїжджала, і він її начебто впізнав”, – каже Юрій.

Зараз мама повернулася до Гусятина, бо треба займатися документами сина. При ньому не було жодних речей та документів.

Після поранення його привезли до Краматорська, потім відправили до Дніпра, там провели операцію – в Івана поранення голови. Після цього його відправили до Вінниці, тут лікарі виявили уламки ще в плечі.

“Але мама каже, що на нього чекає ще одна операція на голові, там ще залишився уламок, який у Дніпрі витягнути не змогли. Тож йому ще доведеться лікуватися”, – каже Олег.

На фронт Іван Івахів пішов добровольцем перед новим роком. Воював у 71-й бригаді. До цього він їздив на заробітки до Польщі, Німеччини. Останнім часом працював в автомагазині в Гусятині.

Після школи навчався в місцевому ПТУ, де його досі пам’ятають. Там теж довідалися про долю Івана, про те, що він поранений, і дуже за нього переживають.

В Івана є своя сім’я – дружина та двоє дітей. Дружина теж на заробітках у Європі.

Після поранення не говорить, але маму впізнав: на Тернопільщині рідні по фото знайшли зниклого безвісти під Бахмутом бійця

Після поранення не говорить, але маму впізнав: на Тернопільщині рідні по фото знайшли зниклого безвісти під Бахмутом бійця

Джерело

Оставить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *