Неможливо стримати сльози: Британські військові проводжають українських воїнів ВІДЕО

Британські військові проводжають українських воїнів після навчання у Сполученому Королівстві. (щоб подивитися відео проскрольте до кінця).

Нагадаємо: Українські військові завершили свої навчання на танках Challenger 2 у Великій Британії. Як повідомляє видання The Guardian, ці танки і навчені екіпажі прибудуть до України до весняного контрнаступу.

“Дійсно надихає спостерігати за рішучістю українських солдатів, які завершили навчання на британських танках Challenger 2 на британській землі.

Ми продовжуватимемо підтримувати їх і робити все можливе, щоб підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно”, – заявив британський міністр оборони Бен Уоллес, котрий, до речі, минулого тижня відвідував полігони, де навчалися українські військові.

Танкісти перебувають на навчаннях з другої половини січня. Вони прибули до Англії після того, як прем’єр-міністр Ріші Сунак став першим європейським політиком, який оголосив про передачу танків. У британському Міноборони не розповіли, де саме наразі знаходяться Challenger 2 для України.

Екіпажі проходили навчання, зокрема керуванню цих машин, командуванню, водінню та роботі в команді. У Міноборони зазначили, що українські танкісти здивували своїми навичками.

“Для команди центру бойових маневрів було честю провести це навчання для наших українських партнерів. Ми всі були надзвичайно вражені продемонстрованим рівнем компетентності, і ми не сумніваємося, що наші друзі використовуватимуть танки Challenger 2 найефективніше в майбутніх боях, коли вони будуть боротися за свою Батьківщину”, – повідомив лейтенант Джон Стоун, котрий керував навчальною місією.

У британському Міноборони додали, що ці танки дадуть Україні “поступову зміну можливостей” на полі бою за допомогою доступу до однієї найбільш сучасних та найбільш досконалих стрільб.

Оставить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *