Після переговорів! Термінове рішення Британії: в окупантів нема шансів!

Президент Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон обговорили гарантії безпеки України, а також протидію російській агресії, повідомили лідери обох країн.

“Продовжив діалог з прем’єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном. Розповів про протидію агресії РФ, про ситуацію в Маріуполі. Подякував за важливу та вагому оборонну підтримку, макрофінансову допомогу. Обговорили гарантії безпеки України. Цінимо лідерство Джонсона та Великобританії в підтримці України!”, – написав Зеленський.

Пізніше глава британського уряду повідомив про те, що “поінформував президента (Зеленського – ред.) про нові санкції Великобританії проти військовослужбовців Росії та підтвердив, що Великобританія знову відкриє своє посольство у Києві наступного тижня, демонструючи (…) підтримку (Великобританії – ред.). ) та солідарність з українським народом”.

Також Джонсон “підтвердив, що Великобританія надає додаткову оборонну військову допомогу, включаючи захищені мобільні транспортні засоби, безпілотники та протитанкову зброю”.

Зеленський подякував Джонсону за навчання українських військовослужбовців у Великій Британії.

Варто додати, що нещодавно прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон заявив, що існує «реалістична можливість» перемоги російських сил у вторгненні в Україну.

Звертаючись до повідомлень західних розвідок про те, що Росія може досягти успіху в ході війни в Україні, Джонсон сказав: «Сумно те, що це реалістична можливість».

«У Путіна величезна армія, у нього дуже важке політичне становище, тому що він зробив катастрофічну помилку. Єдиний варіант, який у нього зараз є, — це продовжувати намагатися використовувати свій жахливий підхід, очолюваний артилерією, щоб спробувати знищити українців» – заявив він.

«Зараз він дуже близький до того, щоб убезпечити наземний коридор у Маріуполі. Боюся, що на даному етапі ситуація непередбачувана. Ми повинні бути реалістичними щодо цього» – додав Джонсон.

Виступаючи під час пресконференції в Нью-Делі, британський прем’єр сказав, що українці проявили «неймовірний героїзм» під час війни і «незалежно від того, яку військову перевагу» має Путін, він не зможе «перебороти дух українського народу».

Прем’єр-міністр також заявив, що Британія направить більше артилерії до українських військ і підтвердив, що британське посольство відновить роботу в українській столиці.

До речі, українські захисники вже проходять навчання у Великій Британії на броньованих машинах, які потім будуть доставлені в Україну. Йдеться про 120 одиниць спеціальної техніки.

Також український президент Володимир Зеленський розповів, що є як мінімум два шляхи закінчення війни. Зокрема, йдеться про дипломатичне та військове.

Також він додав, що хоче зустрічі із президентом Росії. За його словами, будь-яка здорова людина завжди обирає дипломатичний шлях, навіть якщо це складно.

“Я хочу зупинити війну і її закінчити. Є дипломатичний шлях і військовий. Будь-яка здорова людина обирає дипломатичний шлях, бо знає, навіть якщо це складно, це може запобігти втраті мільйонів людей. Цього не хочеться”, – сказав Зеленський.

Джерело:korupciya.com

Оставить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *