У ці хвилини! Тимошенко прийшла – Зеленський не чекав просто в Раді. Аваков зблід – заміна. Це таки сталось

Поки СБУ шерстить Telegram-канали, а Олександра Дубінського вигнали з “Слуги народу”, абсолютним фоном вчора пройшла головна новина – потенційна (і, додамо від себе, цілком реально розглянута в ОП) коаліція “Слуги народу” і “Батьківщини”, пишуть журналісти Клименко тайм.

Далі позиція в оригіналі:

Ми до останнього думали, що мова про якісь, як прийнято говорити, “торги” з боку “Батьківщини”. Тому що вчора фіксували рекламні виходи в новинному українському Telegram, постів про те, що Тимошенко готова обєднатись зі “СН”. Звичайно ж “заради виходу з кризової ситуації”. Тимошенко і її політсила все життя працюють заради інших, не заради себе. Ви не знали? Скажемо вам більше, у нас більшість політиків на сцені зі стажем “10+” саме ось такі альтруїсти і самопожертвуванці.

Але мова тут навіть не про Тимошенко. Коли Давид Арахамія після засідання в КВЦ “Парковий” вчора, відповідаючи на питання, заявив, що не виключає коаліції з “Батьківщиною” – ми допустили, що це теж якийсь елемент публічного торгу. Мовляв, показують іншим, що у них є “план Б”, запасний гравець.

ОДНАК потім раптом про те, що можливий союз “Слуг народу” і “Батьківщини” це союз “новаторства і досвіду”, почали заявляти ломи, близькі до Офісу президента. А це – вже вірна ознака кампанії з відпрацювання тези. Кампанії, якій з боку ОП не було б, якби все це було б блефом.

Виглядає все це дивно, тому що зовсім недавно, пару днів назад, в своєму відеозверненні президент Зеленський відвісив стусан Юлії Володимирівні. А слідом Telegram-канали, які за нашою оцінкою працюють на ОП, акцентовано написали про “20 років на ринку перевзування”.

І тут раптом – Тимошенко вже потенційний друг і партнер по коаліції. Може і потенційний прем’єр? Якщо Юрія Вітренка можна три рази виносити на призначення Кабмін – чому б і Тимошенко не стати втретє прем’єром, справді.

Ну і в кінці відзначимо, що всі якось забули про Авакова. Який дуже хотів би бути наступним прем’єром ще після Гончарука. Забули даремно. Він через своїх ломів якщо не супроводжує, то як мінімум акцентує увагу на тому, що проти глави Офісу президента Андрія Єрмака США нібито теж можуть ввести санкції США.

Вчора колишній співробітник Посольства України в США Андрій Теліженко (під санкціями США) заявив, що головним фігурантом справи про втручання Києва в американські вибори повинен стати саме Єрмак через його контакти з екс-представником США по Україні Куртом Волкером і адвокатом Дональда Трампа, Руді Джуліані. Правда, в якості доказів він представив всього лише відмальовані дилогії в форматі листування в месенджері

Але новина ця, до речі, практично не злетіла, і з плюс-мінус з ресурсів які читаються вийшла тільки на “Деловой столице” Бахматюка.

Оставить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *