Cльoзи рaдoстi! В це майже ніхто не вірив, але українцям почали повертати переплачені кошти за …

Традиційно, перед опалювальним сезоном в Україні дорожчають комунальні послуги. Однак в цьому році, перед виборами, цей процес пройшов дуже непомітно. До того ж у споживачів електроенергії з’явилася гарна новина Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) має намір зобов’язати операторів систем розподілу (ВСР) повернути клієнтам переплату за спожиті кіловати до 1 червня 2021 року.

Інформація про це з’явилася на сайті Українські Новини. У повідомленні сказано, що рішення про повернення переплати клієнтам українських споживачів електрики було прийнято на засіданні комісії, яке відбулося в середу 21 жовтня.
Результатом засідання було рішення, завдяки якому до 1 червня 2021 року буде повернуто кошти споживачам коштів за даними особових рахунків відкритих у постачальників за регульованим тарифом до 1 січня 2019 року.
Як відомо зі звіту НКРЕКУ, станом на вересень 2020 року ВСР не виконали в повній мірі фінансові зобов’язання, НКУРЕКУ стало відомо про це з численних нарікань від українських споживачів, що надходять в компанію.

Також на засіданні обговорювали питання про те, що побутові споживачі скаржаться на ВСР в тому, що їм не надходить та потужність електроенергії, яка вказана в договорі. У своїх нарікань, українці звинувачують ВСР в обмеженні тих засобами договірної потужності електроспоживання на їх об’єкти з боку операторів.
Так було вирішено до 1 січня наступного року узгодити з споживачами договірну потужність, яку ВСР представлятимуть споживачам, згідно паспортних точок розподілу.
На сайті Стіна ми інформували, що всім українцям варто приготувати додаткові кошти на оплату практично всіх квитанцій . З серпня українці почали споживати газ за новими тарифами, прив’язаним до ринкових цін. До того ж ще 1 липня вартість блакитного палива злетіла на 70%.
Портал Стіна писав, що глава українського уряду Денис Шмигаль на черговому брифінгу розповів про новий проект закону , який був розроблений Кабміном для подальшого розгляду його народними депутатами у Верховній Раді.

Источник

Оставить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *