10 хвилин тому! Шокуючий лист

Радник Зеленського Олег Устенко написав листа до банків JPMorgan Chase, HSBC, Citigroup і Crédit Agricole, з проханням припинити фінансування компаній, які торгують російською нафтою і продають акції нафтогазових груп, що підтримуються державою.

Про це пише FT.

Також, банки звинувачувалися в “затягуванні війни”, оскільки вони надають кредити компаніям, що поставляють російську нафту. Устенко також пригрозив, що вони не будуть допущені до участі у повоєнному відновленні України.

За його словами, Українські спецслужби збирають інформацію про подібну співпрацю з Росією, а після закінчення війни Мін’юст України збирається звертатися з цього приводу до Міжнародного кримінального суду.

У відповідь на лист Устенко в JPMorgan заявили, що беруть активну участь у застосуванні антиросійських санкцій. Citigroup та Credit Agricole повідомили про згортання діяльності в РФ, а в HSBC не стали коментувати ситуацію.

Варто зазначити, підрозділи HSBC та Crédit Agricole з управління активами володіють акціями Газпрому та Роснафти.

Згідно з листом, Citigroup надає кредити російському нафтогазовому гіганту Лукойл і Vitol, який торгує російською нафтою. HSBC та Citigroup ведуть переговори з потенційними покупцями своїх місцевих підприємств.

Нагадаємо, Єврокомісія у пʼятницю анонсувала сьомий пакет санкцій проти Росії за її вторгнення в Україну, серед запропонованих заходів – ембарго на золото та розширення заборони на експорт технологій до РФ.

Про це йдеться у заяві Європейської комісії.

Оставить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *