Прямо на кордоні! 225 депутатів — облава почалась: указом Зеленського. Забрати — Україна переможе!

Міністерство закордонних справ України анулювало сотні дипломатичних паспортів, зокрема й частини нардепів.

 

Про це повідомляє Telegram-канал “УП. Off the record”.

Спочатку канал з посиланням на джерела анонсував масове анулювання дипломатичних паспортів.

“Підстава – нардепи не здали свої дипломатичні паспорти після закордонних відряджень”, – сказав один із джерел.

“Найближчим часом депутатам, які не поздавали дипломатичні паспорти після офіційних відряджень, можуть їх анулювати. Кажуть, Зеленський злиться, що депутати без діла катаються по закордонах у час війни”, – йшлося у повідомленні.

Згодом канал опублікував список народних обранців, диппаспорти яких анульовано. Серед них Давид Арахамія, Єлизавета Ясько, Олексій Гончаренко, Максим Бужанський та інші.

Ще один співрозмовник видання зазначив, що багато парламентарів обурені таким рішенням.

Президент не розуміє покатушок депутатів по Європі під час війни, які нічого там не вирішують, а лише відпочивають та піаряться.

Тепер ВР і МЗС будуть видавати їм дозволи індивідуально лише тоді, коли це дійсно буде потрібно (робоче відрядження).

Депутатам уже давно час було нарешті відчути себе звичайними людьми і сидіти в Україні, працюючи на її благо. Однак найцікавішим в тому списку є те, що виявляється екнардеп Кива, якого ще в березні позбавили мандата – виявляється мав дипломатичний паспорт. Чому в нарепа-зрадника який втік до москви і звідти продовжує поливали звинуваченнями і відверто дискредитувати Україну – дипломатичний паспорт?

Варто лише здогадуватись інтереси якої країни він з ним захищав.

Також не менш цікавим є те, що дипломатичний паспорт забрали в Столара, Королевської, Льовочкіних, Новинського та в братів Суркісів. Ймовірно саме за допомогою диппаспорта останні намагались вивозити з початку війни – своє майно з України до Польщі та Угорщини. Так, Суркіси виїхали до Угорщини окремо на двох автівках 26 лютого. Співрозмовники УП у ДПСУ сказали, що Суркіси виїхали без декларування готівки на митниці, хоча на угорському митному пункті оформили в себе готівку 17,6 мільйонів доларів. Після цього, повернувшись до України вони намагались вивезти вже до Польщі 13 годинників через “зелений коридор”, які не вказав у декларації.

Звичайно, набагато безпечніше дивитись футбольчик в Польщі і не думати про те, що в країні, громадянином якої ти є і благами якої користуєшся – йде повномасштабна війна. Взагалі виникає питання, чому представники партій, які дискредитували себе підтримкою росії з 2014 року взагалі отримують в раді дипломатичний статус. Відомі випадки, коли вони використовували його для того, аби їздити до проплачених росією Західних газет-помийок і переконувати наших союзників в тому, що з путіним треба домовлятись. І це були не лише Рабінович та Медведчук, тому саме час зробити висновки.

Дивно, що в цьому списку немає головного бігуна по Європі – Порошенка. Можна зробити висновок, що Банкова дозволила йому й далі піаритись на закупках для ЗСУ, які він проводить коштами благодійного фонду – за кошти звичайних громадян.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський прокоментував виїзд політиків за кордон під час війни. За його словами, є лише три причини, коли це можливо.

Це, зокрема, зустрічі, які стосуються суто України та ситуації з війною. Таку заяву український лідер зробив під час пресконференції з представниками ЗМІ у їхнє професійне свято – День журналіста, 6 червня.

“Війна почалася, є рішення – чиновники не виїжджають з держави. Всі: депутати, не депутати, президенти, не президенти, не виїжджають. Я своїм прикладом це роблю, не тому що я найкращий, а тому що, якщо я буду виїжджати, то і вони мають право. Виїжджають лише в тих випадках, коли це зустрічі, які стосуються суто України та ситуації з війною. І три є причини – санкції, фінанси, зброя. Будь-хто може виїжджати, а далі історія дуже проста”, – заявив Зеленський.

Він зазначив, що спочатку всі об’єдналися і працювали на благо держави, а потім почали потрохи виїжджати.

“Якщо ти поїхав і не привіз позитивного результату для України – краще не повертайся”, – додав глава держави.

Оставить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *